Voiculescu: Legea nu ne permite să începem negocierile înainte de aprobarea bugetului


Vlad Voiculescu Ministrul Sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, după discuţiile purtate cu liderii Sanitas în urma pichetului de la sediul ministerului, că potrivit legii nu are voie să înceapă negocierile înainte de aprobarea bugetului, sindicaliştii transmiţându-i că nu exclud greva generală.

Legea nu ne permite să începem negocierile înainte de aprobarea bugetului. Conform legii 62, articolul 46, negocierea contractului colectiv de muncă se face doar după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Aşadar, ar fi ilegal să începem acum negocierile. Ce putem face e să începem discuţiile. De la noi documentele sunt pregătite de ieri, pentru cei care sunt interesaţi. Domnul Dragnea face o confuzie, afară nu sunt funcţionari publici care protestează, e personalul TESA.

Nu cred că protestul acesta e lipsit de coloratură politică, nu cred că ar fi avut loc protestul dacă nu era perioada de campanie electorală. (…) Sindicatul SANITAS cred că are anumite obiective. Ceea ce pot obţine, însă, sunt doar lucrurile legale

a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Sindicaliştii de la Federaţia Sanitas nu exclud însă o nouă grevă generală.

Aşteptăm să vedem când vor putea începe negocierile. Nu am luat o decizie dacă vom începe mâine sau poimâine negocierile. Suntem în aşteptare, suntem pe picior de luptă, dorim cu ardoare să începem negocierile. Nu are nicio legătură contractul de muncă cu politica. Din contră, politica pe care o facem noi e politică sindicală şi cerem drepturile pentru colegii noştri. Ne gândim la orice, inclusiv la greva generală

a declarat preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.

Aproximativ 150 de reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas din mai multe judeţe au pichetat, marţi, sediul Ministerului Sănătăţii.

„Solicităm renegocierea condiţiilor de muncă, vrem condiţii mai bune de muncă pentru personalul TESA şi de asemenea vrem actualizarea veniturilor. Vrem un plus de 15% care nu înseamnă practic o majorare, ci o actualizare a veniturilor. Vrem să vedem că guvernanţii respectă munca noastră şi ne respectă şi pe noi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o protestatară.

„În continuare timpul petrecut suplimentar la muncă nu este plătit, orele suplimentare nu se remunerează. Vedem din partea managerilor guvernamentali, a Ministerului Sănătăţii o lipsă de interes foarte mare pentru nevoile noastre”, a mai spus un protestatar.

Sindicaliştii au anunţat că vor mai picheta sediul Ministerului Sănătăţii pe 29 noiembrie precum și în 6 decembrie, între orele 11.00- 13.00.

La începutul lunii noiembrie, Federația Sanitas i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Muncii în care îi cerea demisia, urmare a unei postări a lui Dragoș Pîslaru pe pagina sa de Facebook, în care susținea că liderii sindicatului „fac jocul PSD” și că regretă că au fost atrase cadrele medicale în acest „demers abject”.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol