Evaluarea daunelor autor şi stabilirea despăgubirilor ar putea să nu mai fie făcute de la anul de companiile de asigurări. Mai mulţi parlamentari au iniţiat o propunere legislativă de înfiinţare a unui corp de experţi, care ar urma să evalueze independent pagubele, în urma accidentelor rutiere. Asiguratorii avertizează însă că acest lucru ar duce la o creştere a tarifelor.

Corpul Experţilor şi Evaluatorilor Tehnici din România ar trebui să devină organismul, care să analizeze accidentele rutiere soldate cu pagube materiale însemnate. De asemenea, ar urma să stabilească daunele în cazul accidentelor în care au fost implicate vehiculele cu destinaţie industrială.

Iniţitorii acestui proiect spun că, după infiinţarea acestui corp de experţi, daunele ar fi stabilite la valoarea lor reală, iar cetăţenii nu s-ar mai trezi că asiguratorii refuză să plătească sumele de bani necesare reparaţiilor.

Reprezentanţii Uniunii Societăţilor de Asigurare se opun însă acestui proiect şi susţin că, dacă ar fi implementat, ar duce la scumpirea poliţelor.

Proiectul fost respins însă de senatori şi retrimis la Camera Deputaţilor pentru analiză, dar iniţiatorii sunt siguri că vor lămuri până la toamnă toate problemele invocate şi proiectul va fi votat până la urmă de parlamentari.

realitatea.net