Pui cu ciuperci in sos aromat din: pulpe de pui, sare, piper, unt, usturoi, ciuperci, supa de pui, cimbru, oregano, busuioc, smantana, parmezan, seminte de mustar.

Pui_cu_ciuperci_in_sos_aromat_07

Pui cu ciuperci in sos aromat

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 3 linguri unt nesărat, cuburi
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 240gr ciuperci, taiate in jumătate
  • 1 cană supa de pui
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 ceasca smantana
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1 lingura seminte de muștar

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Asezonati carnea de pui cu sare și piper, dupa gust. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugati carnea de pui, prajiti pe ambele parti, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie.

Pui_cu_ciuperci_in_sos_aromat

Se topește restul de unt în tigaie. Adăugați usturoiul și ciupercile, gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 5-6 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se adauga supa de pui, cimbru, oregano și busuioc. Adaugati puiul inapoi in tigaie.

Pui_cu_ciuperci_in_sos_aromat_03

Dati la cuptor, aproximativ 25-30 de minute. Scoateti din cuptor, se adauga smantana, parmezan și semintele de muștar in sos. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe aproximativ 5 minute. Serviti imediat cu amestec de ciuperci.

Pui_cu_ciuperci_in_sos_aromat_05

Sursa: restaurantedelux.ro