Pui cu ciuperci in sos aromat din: pulpe de pui, sare, piper, unt, usturoi, ciuperci, supa de pui, cimbru, oregano, busuioc, smantana, parmezan, seminte de mustar.
Pui cu ciuperci in sos aromat
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui
- sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 3 linguri unt nesărat, cuburi
- 3 catei de usturoi, tocat
- 240gr ciuperci, taiate in jumătate
- 1 cană supa de pui
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/4 ceasca smantana
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1 lingura seminte de muștar
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Asezonati carnea de pui cu sare și piper, dupa gust. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugati carnea de pui, prajiti pe ambele parti, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie.
Se topește restul de unt în tigaie. Adăugați usturoiul și ciupercile, gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 5-6 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se adauga supa de pui, cimbru, oregano și busuioc. Adaugati puiul inapoi in tigaie.
Dati la cuptor, aproximativ 25-30 de minute. Scoateti din cuptor, se adauga smantana, parmezan și semintele de muștar in sos. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe aproximativ 5 minute. Serviti imediat cu amestec de ciuperci.
Sursa: restaurantedelux.ro