Somon pe pat de legume cu sos wasabi din: maioneza, pasta wasabi, ghimbir, usturoi, file de somon, sare de mare, piper, bok choy, varza, ciuperci, ulei de masline, ceapa.

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca maioneza
  • 1 linguriță pastă wasabi
  • 1 bucata ghimbir, decojita și rasa
  • 2 catei de usturoi mari, tocat
  • 3-4 fileuri de somon
  • sare de mare si piper proaspăt măcinat
  • 1/2 varza bok choy
  • 2 cesti varza tocata
  • 150gr ciuperci
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa mare, feliata

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Puneti hartie de copt intr-o tava si incalziti tava aproximativ 15 minute.

Somon_pe_pat_de_legume_cu_sos_wasabi

Între timp, se amestecă împreună jumatate din bucata ghimbir și jumătate de usturoi într-un castron mic cu 1/4 ceasca maioneza si 1 lingurita pasta de wasabi pana se omogenizeaza si dati la rece.

Somon_pe_pat_de_legume_cu_sos_wasabi_02

Asezonati fileurile de somon cu sare și piper. Într-un bol mare se combina bok choy, ciuperci, varza verde si ceapa tocata. Se presara restul de ghimbir și usturoi.

Somon_pe_pat_de_legume_cu_sos_wasabi_05

Se stropeste cu ulei de măsline și amestecati. Asezonti legumele cu sare și piper.

Somon_pe_pat_de_legume_cu_sos_wasabi_07

Imprastiati legumele și somonul pe foaia de copt si dati la cuptor timp 15-19 minute. Serviti somonul cpe pat de legume cu sosul wasabi.

Somon_pe_pat_de_legume_cu_sos_wasabi_08

 

Sursa:  restaurantedelux.ro