Somon pe pat de legume cu sos wasabi din: maioneza, pasta wasabi, ghimbir, usturoi, file de somon, sare de mare, piper, bok choy, varza, ciuperci, ulei de masline, ceapa.
Ingrediente:
- 1/4 ceasca maioneza
- 1 linguriță pastă wasabi
- 1 bucata ghimbir, decojita și rasa
- 2 catei de usturoi mari, tocat
- 3-4 fileuri de somon
- sare de mare si piper proaspăt măcinat
- 1/2 varza bok choy
- 2 cesti varza tocata
- 150gr ciuperci
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapa mare, feliata
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C. Puneti hartie de copt intr-o tava si incalziti tava aproximativ 15 minute.
Între timp, se amestecă împreună jumatate din bucata ghimbir și jumătate de usturoi într-un castron mic cu 1/4 ceasca maioneza si 1 lingurita pasta de wasabi pana se omogenizeaza si dati la rece.
Asezonati fileurile de somon cu sare și piper. Într-un bol mare se combina bok choy, ciuperci, varza verde si ceapa tocata. Se presara restul de ghimbir și usturoi.
Se stropeste cu ulei de măsline și amestecati. Asezonti legumele cu sare și piper.
Imprastiati legumele și somonul pe foaia de copt si dati la cuptor timp 15-19 minute. Serviti somonul cpe pat de legume cu sosul wasabi.
Sursa: restaurantedelux.ro