Exista mai multe alimente care provoaca celulita si pe care ar trebui sa le evitam, daca vrem sa avem o silueta subtire in aceasta vara.

 

Daca oricare dintre alimentele pe care le prezentqm mai jos sunt o adevarata placere si nu puteti renunta la ele, atunci va sugerem sa le consumati in cantitati mici.

Alimente bogate in grasimi
Grasimile saturate se depoziteaza tocmai in zonele cele mai nedorite. Alternativa este de a manca fara grasime, peste si carne slaba, cum ar fi de curcan sau de pui fara piele. Este inutil spentru a va face o lista du tot ceea ce a include acest tip de grasimi alimentare, dar vom numi doar cateva: carnati, sarne de porc, unt, alimente prajite, alimente de tip fast-food.

Renuntati la zahar
Alte alimente care provoaca celulita si care ar trebui sa evite sunt cele care contin zahar. Printre acestea se numara inghetata, bauturi racoritoare, dulciuri, bomboane de ciocolata sau dulciuri, produse de panificatie sau multe altele. Daca va e pofta de ceva dulce apelati cu incredere la mierea de albine, care este mult mai sanatoasa.

Sare
Cand ingeram mai multa sare decat are nevoie organismul nostru, organismul retine apa si asta este una dintre principalele cauze ale aparitiei celulitei. Asa ca trebuie sa reduceti cantitatea de sare pe care o adaugati in mancare. E mai bine sa adaugati alte condimente. Renuntati la sosul de soia, nuci sarate, chips-uri sau branza topita.

Cafeina
E paradoxal, deoarece multe dintre tratamentele anticelulitice contin cafeina. Pentru uz extern cafeina este o substanta eficienta care lupta cu celulita pentru ca stimuleaza circulatia, dar cafeaua pe care o ingerati nu face altceva decat sa contribuie la aspectul de coaja de portocala a pielii dvs. De asemenea, cafeaua sau produsele pe baza de cola provoaca o crestere brusca a nivelului de insulina din sange.

Cocktail-uri cu alcool
Alcoolul este un mare dusman al pielii, si nu doar pentru ca se creeaza conditiile ideale de toxicitate in organism pentru a provoca celulita, dar si pentru ca pielea in general, este afectata.

 

 

Sursa: bewoman: bewoman.ro