Ingrediente topping:

  • 2 cani făină
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 cană zahar
  • 1/3 cană zahar brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 12 linguri unt nesărat, topit

Ingrediente prajitura:

  • 16 linguri de unt nesarat
  • 1 1/2 cani de zahar
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 1/2 cani făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/4 cana lapte
  • 4 cani de afine

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Pentru prepararea topping-ului, se amesteca faina, praful de copt, zaharul, scorțișoară, nucșoară într-un bol mediu.

Prajitura_cu_afine_si_topping_cu_nucsoara

Se incorporeaza untul topit cu o furculiță. Omogenizati si pastrati deoparte.

Prajitura_cu_afine_si_topping_cu_nucsoara_02

Pentru pregatirea prajiturii, i​n castronul de mixer, amestecati unt și zahăr până la omogenizare. Adăugați ouălele unul cate unul. Adăugați vanilie. Se adauga faina si praful de copt intr-un castron mic. Adăugați amestecul de făină, alternand cu galbenusurile si laptele.

Prajitura_cu_afine_si_topping_cu_nucsoara_04

Transferati aluatul in tava, adaugati afinele si presarati topping-ul.

Prajitura_cu_afine_si_topping_cu_nucsoara_05

Coaceți aproximativ 40-50 de minute. Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

Prajitura_cu_afine_si_topping_cu_nucsoara_08

 

 

Sursa: restaurantedelux.ro