Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost reținut luni de procurorii Direcției Naționale Anticorupție după mai multe ore de audieri.

El a fost scos luni seară cu cătușe la mâini din sediul DNA și dus în arestul Poliției Capitalei.

 

La ieșire, întrebat pentru ce a fost reținut, Radu Mazăre a spus că pentru contracte la o televiziune la care el nu mai este acționar.

 

Anterior, la venire la DNA, edilul a declarat că a fost chemat în legătură cu reclamația pe care i-a făcut-o Agenția Națională de Integritate și șeful acesteia, Horia Georgescu, de incompatibilitate.

“Nu știu ce acuzații mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamație similară în 2009, a fost anchetată, atunci au spus că totul e în regulă, acum, probabil pe aceeași reclamație, vor fi aduse alte acuzații. (…) Are legătură cu faptul că TV Neptun și ziarul Telegraf au câștigat niște licitații, la ele fiind acționar Strutinsky și eu sunt acționar cu Strutinsky la Hotelul Flora”, a afirmat Radu Mazăre, la intrare în sediul DNA, acesta având asupra sa o geantă.

Întrebat ce face cu bagajul, edilul Constanței a spus că e pregătit pentru orice. “Sunt de zece ani pregătit pentru orice. (…) În viață e bine să fii pregătit pentru orice”, a susținut el.

Referitor la faptul că la DNA se află și șeful ANI, Radu Mazăre a arătat: “Eu știu ceva ce m-a învățat viața. În viață dacă faci bine, bine primește, dacă faci rău, rău primești. Eu am făcut numai bine”.

Mazăre a spus, în glumă, că Arestului Capitalei i se mai zice acum ”beciul domnesc”, având în vedere ”lumea bună” aflată aici.

agerpres.ro