Mănăstirea Novodevichy, una dintre cele mai cunoscute din Moscova, a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul a cuprins clopotniţa, care tocmai fusese renovată. Autorităţile susţin că monumentul istoric, parte din Patrimoniul Mondial Unesco, nu a fost afectat.

La această mănăstire sunt îngropate multe personalităţi ale culturii ruse, printre care Anton Cehov şi Nikolai Gogol. Focul a cuprins mai întâi schelele din jurul mănăstirii, iar apoi s-a extins cu repeziciune. Trecătorii au fost cei care au văzut incendiul şi au sunat la pompieri.

Până la acest moment, pompierii au inspectat în întregime clopotniţa şi sunt în vârful ei. Nu mai e fum înăuntru. Sunt mai multe locuri unde focul a trecut prin schelele din jurul clopotniţei, dar focul a fost stins în întregime”, a spus Alexander Gavrilov, directorul adjunct al Pompierilor.

Deocamdată, cauza izbucnirii incendiului rămâne un mister. „La acest moment, încercăm să identificăm sursa incendiului, iar, ulterior, Centrul Criminalistic al Serviciilor de Urgenţă va demara ancheta”, a spus Alexander Gavrilov.

Mănăstirea Novodevichy a fost construită în secolul al XVI-lea şi este locul de veci al unor membri ai monarhiei, scriitori sau muzicieni. Tot aici a fost înhumat şi fostul preşedinte rus, Boris Elțîn.

digi24.ro