Pizza vegetariana cu ciuperci si broccoli din: făină, drojdie uscată, ulei, sare, zahăr, suc de roşii, măsline, ciuperci, broccoli, porumb, ardei gras.
- 500 g făină
- un pliculeţ drojdie uscată
- 250 ml apă călduţă
- o linguriţă ulei
- câte un vârf de linguriţă sare şi zahăr
Ingrediente pentru garnitură:
- 3-4 linguri suc de roşii
- măsline fără sâmburi
- 2 linguri ciuperci conservate
- câteva buchetele broccoli fiert
- o lingură porumb
- un ardei gras
Mod de preparare:
Drojdia, sarea şi zahărul se amestecă cu 250 ml apă călduţă şi se lasă aproximativ 10 minute. Se toarnă apoi maiaua în golul făcut în făină, se amestecă si se frământă până ce se desprinde de vas.
Apoi, se frământă 5 minute pe masa presărată cu făină. Se toarnă un pic de ulei, se amestecă din nou şi se lasă să crească o oră. Aluatul se împarte în trei, două părţi se pun la congelator, iar una se întinde şi apoi se transferă într-o tavă de copt unsă cu puţin ulei.
Se unge cu suc de roşii, se pun ingredientele de umplutură si se dă la cuptor pentru 10 minute.
restaurantedelux.ro