Prajitura cu capsuni si zahar brun din: unt, zahar brun, ou, esenta de vanilie, piure de banane, scortisoara, nucsoara, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nuci pecan, capsuni, inghetata.
Ingrediente:
- 1/2 cana unt nesărat
- 1 cană de zahăr brun
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 banane, piure
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
- 2 cani făină
- 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 cană nuci pecan, tocate
- 1 ceasca căpșuni feliate
- inghetata, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C. Se topește untul într-o tigaie din fonta la foc mediu-mic. Se adauga zaharul si vanilia, Se ia de pe foc si se bateti bine.
Se lasă amestecul să stea timp de aproximativ 5 minute.
Adăugați oul și amestecati împreună până la omogenizare. Adăugați piureul de banane, scorțișoară, nucșoară și se amestecă pentru a se combina.
Adăugați făina, bicarbonat de sodiu și sare. Se amestecă pana cand toate ingredientele uscate sunt încorporate. Adăugați nuci pecan și amestecati împreună.
Uniformizati in tigaie si adaugati feliile de capsuni.
Coaceți timp de 18-25 minute. Scoateți din cuptor și se lasă să se răcească timp de 15 minute. Serviti cu inghetata, dupa preferinta.