Oua coapte in ardei, ceapa si rosii din: ouă, rosii, ceapa, ardei gras rosu, ulei de masline, sare, piper, zahar, iaurt (lapte bătut),  usturoi, pătrunjel, lamaie, sumac (facultativ).

Ingrediente:Oua_coapte_in_ardei_ceapa_si_rosii

  • 4 ouă
  • 4 roşii medii
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras roşu
  • ulei de măsline
  • sare şi piper
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru sos:

  • 1 pahar iaurt (lapte bătut)
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 fire de pătrunjel
  • ulei de măsline, lămâie
  • sumac (facultativ)

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu pereţi groşi, căleşti în ulei încins ceapa şi ardeiul gras, tăiate julien. Adaugi apoi zahărul şi roşiile date pe râzătoare sau tocate.

Când lichidul a scăzut, faci „cuiburi” în care spargi câte un ou. Acoperi cu un capac şi laşi să se coacă ouăle.

Serveşti preparatul aşa simplu sau cu un sos pregătit din iaurt, amestecat cu usturoi pisat, pătrunjel tocat fin, ulei de măsline, zeama de lă­mâie şi un vârf de cuţit de sumac (facultativ).

restaurantedelux.ro