Ingrediente: 

  • 500 g file de cod proaspăt
  • 2 mere acrişoare
  • 2 castraveţi mici muraţi
  • 100 g unt
  • 100 g smântână
  • 1 lămâie mijlo­cie
  • 1 legătură tarhon
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă

Mod de preparare:

Speli fileul de cod, îl usuci şi îl ştergi cu şerveţele ab­sorbante. Tai fileul în bucăţi potrivite şi presari pe ele sare şi piper. într-o tigaie topeşti untul şi pui bucăţile de cod.

Le prăjeşti la foc mic, până se rumenesc, după care le scoţi pe o farfurie. în grăsimea răma­să căleşti 2 minute ceapa tocată mărunt. Adaugi me­rele şi castraveţii muraţi, tăiaţi feliuţe.

Căleşti 5-6 mi­nute la foc potrivit, apoi adaugi smântână, zeama de lămâie şi jumătate din legătura de tarhon, tocat mărunt. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Laşi să fiarbă la foc potrivit 3 minute. Serveşti bucăţile de fieşte cu feliuţe de mere şi castraveţi, 2-3 linguri de sos şi presari tarhonul rămas.

restaurantedelux.ro