Ingrediente:
- 500 g file de cod proaspăt
- 2 mere acrişoare
- 2 castraveţi mici muraţi
- 100 g unt
- 100 g smântână
- 1 lămâie mijlocie
- 1 legătură tarhon
- sare
- piper
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Speli fileul de cod, îl usuci şi îl ştergi cu şerveţele absorbante. Tai fileul în bucăţi potrivite şi presari pe ele sare şi piper. într-o tigaie topeşti untul şi pui bucăţile de cod.
Le prăjeşti la foc mic, până se rumenesc, după care le scoţi pe o farfurie. în grăsimea rămasă căleşti 2 minute ceapa tocată mărunt. Adaugi merele şi castraveţii muraţi, tăiaţi feliuţe.
Căleşti 5-6 minute la foc potrivit, apoi adaugi smântână, zeama de lămâie şi jumătate din legătura de tarhon, tocat mărunt. Potriveşti gustul de sare şi piper.
Laşi să fiarbă la foc potrivit 3 minute. Serveşti bucăţile de fieşte cu feliuţe de mere şi castraveţi, 2-3 linguri de sos şi presari tarhonul rămas.
restaurantedelux.ro