Uleiul de ricin are efecte puternice pentru regenerarea parului si ingrijirea pielii si a unghiilor dar tocmai datorita puterii sale trebuie folosit cu mare atentie
Uleiul provine din seminţele de ricin, o plantă cultivată în India, în Asia, Brazilia şi în unele ţări africane. Este un ulei fără gust si foarte dens . Mai este cunoscut popular şi sub numele de ulei de castor.
ulei de ricinUleiul de ricin este folosit mai ales pentru îngrijirea pielii şi pentru (diluat cu un alt ulei vegetal). Fiindca este foarte puternic, uleiul de ricin nu trebuie consumat decât în cantitate foarte mică. Deoarece acest ulei nu poate fi conservat pentru mult timp, el trebuie cumpărat în cantitate mică. Nu se foloseşte niciodată în bucătărie la prepararea bucatelor.

pentru ingrijirea pielii

Uleiul de ricin se potriveşte tuturor tipurilor de . Totuşi, este preferabil să îl amestecaţi cu ulei de dulci, în special atunci când îl aplicaţi pe pielea copiilor, Amestecaţi o parte de ulei de ricin cu şase părţi ulei de dulci.

Binefacerile uleiului de ricin pentru sănătate

Uleiul de ricin a fost folosit mult timp pentru efectele sale laxative dar este un violent, de accea nu este recomandat pentru această indicaţie.
Folosit pentru masaj, uleiul de ricin reduce durerile musculare. Pentru un astfel de masaj amestecaţi două părţi de ulei de ricin cu opt părţi de ulei de migdale dulci.
Pentru elimina tensiunea musculară masaţi câteva minute zona afectată cu ulei de ricin cald. Prin apăsarea pielii tensiunea dispare de la sine.
Pentru a elimina un chist, trebuie masată zona timp de cinci minute în fiecare zi cu ulei de ricin cald, până când acesta intră în piele.
Pentru a scăpa de un neg, se aplică pe acesta un tampon de îmbibat în ulei de ricin amestecat cu şi se fixează cu ajutorul unui pansament. Se schimbă pansamentul de două până la patru ori pe zi, până la dispariţia completă a negului.
Folosit cald pentru masaj localizat, uleiul de ricin reduce durerile provocate de artrită, umflăturile degetelor, tensiunea musculară şi durerile articulare.
Puţin ulei de ricin cald, pe o bucăţică de vată introdusă în ureche calmează durerea cauzată de otite şi grăbeşte vindecarea infecţiilor urechii.
Aplicat pe picioare, uleiul de ricin calmează şi vindecă bătăturile.

Ulei de ricin – sfaturi pentru

Uleiul de ricin este foarte bogat în nutrienţi şi pătrunde rapid în piele. El contribuie la atenuarea petelor brune de pe piele.
Poate fi folosit ca şi demachiant. Trebuie să clătiţi bine faţa pentru a evita ca ochii să fie umflaţi câteva ore mai târziu. Este foarte bun pentru îndepărtarea produselor de machiaj rezistente la apă.
Două părţi de ulei de ricin şi opt părţi de migdale dulci formează un ulei de masaj ideal pentru tratarea obezităţii şi celulitei.
Pentru a trata călcâiele aspre şi crăpate masaţi-le cu ulei de ricin cald, în fiecare zi.
– utilizaţi o mică cantitate pentru a elimina tensiunea locală
– amestecaţi cu alte uleiuri vegetale pentru masaj
– este un foarte bun produs natural pentru frumuseţe.

naturist pentru cearcane cu ulei de ricin

Acest tratament naturist foarte eficient impotriva cearcanelor presupune ca uleiul de ricin sa fie amestecat cu putin ulei de cocos si apoi se maseaza zona de sub ochi cu acest amestec, pana cand compozitia este absoarbita in piele. Tratamentul se aplica in fiecare zi si elimina complet semnele oboselii de pe chipul tau.

Îngrijirea părului şi a unghiilor cu ulei de ricin

Este un ulei pentru frumuseţe foarte folosit de mai mult timp în Antile şi Africa. Este folosit mai ales pentru a îndreptarea părului gros şi creţ.Uleiul de ricin este perfect pentru părul uscat, devitalizat, cu vârfurile despicate, sau foarte fragil.
Acest ulei favorizează creşterea genelor şi sprâncenelor.
Uleiul de ricin este foarte eficient si pentru protejarea unghiilor.

Ulei de ricin – Tratament pentru cresterea parului

O terapie de succes impotriva caderii parului sau a calvitiei mostenite genetic este un tratament cu ulei de ricin.Parul va capata o rezistenta sporita prin aplicarea catorva picaturi de ulei de ricin la radacinile firelor de si asupra scalpului. Folosit regulat, uleiul de ricin ajuta la regenerarea firelor de , previne despicarea varfurilor firului de si deteriorarea generala a podoabei capilare din cauza stresului sau a unor boli. Tratamentul cu ulei de ricin este de asemenea indicat ca terapie pentru calvitia mostenita genetic si pentru tratarea scalpului si a parului uscat

Tratament pentru par cu ulei de ricin – etape pentru o eficienta maxima

– Folosind varfurile degetelor se vor aplica 8-9 picaturi de ulei de ricin(cam o linurita) pe scalpul proaspat slapat si la radacinile firelor de par.
– Se va masa usor scalpul pana cand uleiul de ricin se va distribui uniform pe toata pielea capului si la radacinile firelor de par.
– Dupa aplicarea uniforma a uleiului de ricin, capul se va acoperi cu o boneta din material plastic, iar peste aceasta va puteti inveli capul cu un prosop pentru a nu va incomoda in caz ca doriti sa dormiti cu el aplicat peste noapte pentru ai lasa timp sa actioneze. Oricum, trebuie sa-l suportati minim 15-20 de minute pentru a lasa timp uleiului de ricin sa trasmita intregul potential terapeutic scalpului si firelor de par.
– La indepartare, va veti spala bine pe cap cu sampon pentru a indeparta complet uleiul de ricin
– Tratamentul se va repeta saptamanal timp de 7-8 saptamani pentu ca rezultatul sa fie vizibil si efectul maxim.

Sfaturi: In caz ca-i suportati greu mirosul inainte de aplicare, puteti amesteca uleiul de ricin cu ulei de migdale, de struguri sau un alt ulei esential parfumat.
La aplicare nu folositi ulei de ricin in exces pentru ca apoi va fi greu sa-l indepartati prin spalare.

Tratarea ranilor si ulceratiilor cu ulei de ricin

Compusii puternici ai uleiului de ricin grabesc cicatrizarea si vindecarea ranilor. Pentru aceasta tratamentul consta in a pune un tampon de vata sau tifon imbibat in acest ulei si lasat pe rana sau ulceratie peste zi.

Tratarea constipatiei cu ulei de ricin
Uleiul de ricin poate combate eficient aceasta afectiune de care sunt afectate in principal femeile. Programul solicitant la serviciu,alimentatia incorecta, stresul si modul de viata sedentar, sunt doar cateva dintre cauzele constipatiei. Este indicat ca in astfel de situatii sa faceti o cura cu ulei de ricin.
Trebuie luate una-doua lingurite din acest produs in zilnic, vreme de o saptamana. Faceti apoi o pauza de inca o saptamana si reluati acest tratament naturist.

Uleiul de ricin remediaza petele pigmentare cauzate de afectiunile hepatice
Pentru a elimina petele cauzate de afectiuni hepatice se maseaza zilnic cu ulei de ricin zona afectata de aceste pete timp de 15-20 minute, pana la obtinerea coloratiei normale a pielii. Acest tratament ofera rezultate remarcabile in doar cateva saptamani spun dermatologii.

Precauţii în folosirea uleiului de ricin

Acest ulei nu poate fi consumat decât în cantităţi foarte mici deoarece are o acţiune laxativă şi purgativă. De aceea, nu trebuie consumat dacă sunteţi alergici sau aveţi o intoleranţa la laxative.
Copiii sub 12 ani nu trebuie să consume ulei de ricin decât cu acordul medicului. Femeile însărcinate şi cele care alăptează nu trebuie să consume acest ulei.

frunza-verde.ro