Exersează tehnicile de dezosare cu această reţetă.

Ingrediente

50g de unt topit
3 linguri ulei de măsline
câte 2 linguriţe de chimion măcinat, de coriandru măcinat şi de boia
1 lingură frunze de cimbru
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie
2,5kg pulpă de miel, dezosată

PENTRU SOS
1 linguriţă de harissa
1 mână frunze de coriandru, tăiate grosier
300g de iaurt grecesc

Mod de preparare

  • 1. Se amestecă untul şi uleiul într-un bol, apoi se încorporează condimentele, cimbrul, usturoiul, coaja şi sucul de lămâie. Se adaugă harissa, o linguriţă de sare şI piper negru proaspăt măcinat, din belşug; se amestecă bine.
  • 2. Se pune pulpa într-un vas încăpător şi se toarnă marinada. Se întinde cu mâna pe toată carnea. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la marinat cel puţin 2 ore sau peste noapte, în frigider.
  • 3. Se porneşte grătarul, folosind mulţI cărbuni. Când aceştia sunt încinşi, se adaugă carnea cu partea mai grasă în jos şi se prăjeşte la foc mare cinci minute sau până se rumeneşte. Se întoarce pe partea cealaltă şi se mai lasă încă cinci minute.
  • 4. Se dau cărbunii în lateralul grătarului, pentru a reduce intensitatea căldurii, şi se mai lasă friptura 30-40 de minute. Din când în când, se întoarce carnea de pe o parte pe alta. Acest interval de timp este pentru o friptură în sânge.
  • 5. Se ia carnea de pe grătar, se pune într-un bol, se acoperă cu folie şI se lasă să se odihnească 10-15 minute.
  • 6. Pentru sos, se amestecă iaurtul, coriandrul, harissa şi puţină sare. Se taie carnea în felii subţiri şi se serveşte cu sos şi cuşcuş, opţional.
  • 7. V.N. per porţie: 734 kilocalorii, 81g proteine, , 45g grăsimi, 22g grăsimi saturate, 1g carbohidraţi 0g fibre, 0g zahăr, 0,50g sare

goodfood.ro