Oamenii slabi au mai multe riscuri de a dezvolta demență, comparativ cu cei cu greutate normală sau obezi, indică un studiu publicat vineri în revista medicală The Lancet Diabetes and Endocrinology, informează AFP.

Se consideră că persoanele slabe au un indice de masă corporală (IMC) mai mic de 20 kg/m2, cele supraponderale au de la 25 kg/m2 iar cele obeze au de la 30 kg/m2 în sus. Greutatea normală este încadrată în intervalul de indice de masă corporală de 20 — 25 kg/m2.

Mai multe studii efectuate în trecut au stabilit o legătură între a fi supraponderal și demență (inclusiv Alzheimer), care afectează 50 milioane de oameni din întreaga lume, în marea lor majoritate persoane vârstnice.

Dar cercetătorii britanici au demonstrat în acest studiu că, dimpotrivă, persoanele slabe de la 40 până la 55 de ani au un risc crescut cu 34% de a face demență mai târziu în viață, comparativ cu cele care au o greutate normală.

Chiar mai uimitor, persoanele cu obezitate morbidă (IMC mai mare de 40 kg/m2) au un risc mai redus de demență cu 29%, comparativ cu persoanele cu greutate normală, scrie AFP.

agerpres.ro