Polițiștii au întocmit, de la începutul lunii, 372 de dosare penale și au confiscat sau indisponibilizat peste 211 tone de produse alimentare fără documente legale, 83.000 de ouă și peste 2 milioane de litri de vin în cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și protejarea acestora față de activitățile economice ilicite, în special a comerțului ilegal cu produse specifice Sărbătorilor de Paști.

Potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES, în perioada 2 — 9 aprilie, “Poliția Română a continuat acțiunile preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică înaintea Sfintelor Sărbători de Paști”.

Polițiștii au efectuat peste 15.100 de controale la agenți economici, în urma cărora au fost întocmite 372 de dosare penale, dintre care 234 pentru evaziune fiscală, valoarea estimată a prejudiciului cauzat prin faptele ilicite fiind de peste 18 milioane de lei.

De asemenea, pentru abaterile constatate, polițiștii au intervenit și au aplicat 7.104 sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 9, 4 milioane de lei. Pe parcursul acestor zile, polițiștii au confiscat sau indisponibilizat peste 211 tone de produse alimentare fără documente legale, peste 83.000 de ouă și peste 2.000.000 de litri de vin.

Activitățile desfășurate au vizat, în special, verificarea legalității operațiunilor comerciale efectuate în: domeniul comercializării de legume și fructe, de produse de panificație, de pește și produse din pește, a mieilor și a produselor din carne, de vin și a comercializării de ouă, mai precizează sursa citată.

agerpres.ro