Mancare de varza rosie cu costita si mere din: varză roşie, ceapă uscată costiţă de porc fără os, mere, otet de mere (de 4°), zahăr, foi de dafin, sare, piper alb macinat, ulei de masline, apa.

Ingrediente:

  • 1 varză roşie
  • 1 ceapă uscată
  • 300 g costiţă de porc, fără os
  • 2 mere
  • 200 ml otet de mere (de 4°)
  • 2 linguri zahăr
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 pahare apă

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa. Tai costiţa în felii, iar ceapa mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, după care adaugi feliile de costiţă şi varza. Mai laşi pe foc împreună pentru aproximativ 5 minute.

Cureţi merele de coajă şi de casetele cu seminţe. Le tai în cuburi şi le adaugi în vasul în care căleşti costiţa, amesteci, după care pui oţetul, zahărul, foile de dafin, sare şi piper.

Fierbi totul la foc mediu, iar când scade zeama, pui apa fierbinte şi continui fierberea la foc mediu, până scade din nou toată zeama.

restaurantedelux.ro