Peste 7.600 de sibieni și turiști au vizitat de Sărbătorile de Paști cel mai mare muzeu în aer liber din România – Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cei mai mulți asistând la Slujba de Înviere, conform purtătorului de cuvânt al instituției, Cosmin Călinescu.

“Peste 6.000 de vizitatori au asistat în acest an la Slujba de Înviere organizată la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu o mie mai mulți față de anul trecut. Ceremonialul religios a fost susținut la Biserica din Bezded, un monument construit 100% din lemn, datat în anul 1759. Aici, credincioșii au cântat în cor ‘Hristos a înviat din morți’ și au luat lumina la miezul nopții. În noaptea de Înviere, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a fost deschis și iluminat de la ora 23,00 și a rămas așa până la finalul slujbei religioase”, a precizat Cosmin Călinescu.

A doua zi de Paști, luni, alți 1.610 vizitatori s-au plimbat pe aleile Muzeului în aer liber din Sibiu, singurul muzeu deschis publicului de Paște.

Un număr tot mai mare de turiști străini, în special asiatici, preferă să viziteze Sibiul, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

“Aproximativ 30% din totalul vizitatorilor sunt turiști străini. Majoritatea turiștilor provin din țările nordice, Germania, SUA, dar observăm o tendință de creștere a numărului de turiști asiatici, îndeosebi din Japonia și Thailanda”, a declarat marți, pentru AGERPRES, Cosmin Călinescu.

Cu un lac și peste zece kilometri de alei, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este recunoscut ca cel mai mare muzeu de acest fel din România. Aici, turiștii se pot plimba fie cu barca pe lac, fie cu trăsura printre gospodăriile tradiționale aduse aici din satele din toată țara.

agerpres.ro