Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează miercuri percheziții în 21 de locații situate în municipiul Iași, din care 19 la sediul unei instituții publice, privind fapte comise în perioada 2013-2015

Procurorii au descins în birourile Consiliului Județean Iași pentru a căuta informații și documente în privința unui contract neonorat de instituție, potrivit unor surse. Contractul, în valoare de 340.000 de lei, viza promovarea Iașiului.

Reprezentanții DNA au descins miercuri dimineața în sediul Consiliului Județean Iași, informația fiind confirmată de purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Pârciu. Potrivit acestuia, sunt verificate mai multe documente.

“Procurorii DNA Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2015. În cursul zilei de 15 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în municipiul Iași, din care 19 la sediul unei instituții publice”.

Perchezițiile DNA vizează Consiliul Județean Iași și faptele au legătură cu contracte de achiziții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

agerpres.ro