Fursecuri cu ciocolata si coaja de portocaladin: faina, sare, unt, zahar, oua, albus, esenta de vanilie, chips-uri de ciocolata neagra, coaja de portocala.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani de faina
- 1 linguriță sare
- 1 cană unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 1/3 cani de zahar
- 2 oua
- 1 albus
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 300gr chips-uri de ciocolata neagra
- coaja de la 1 portocala
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 150C. Într-un bol mediu combinati făina și sarea. Într-un bol mare combinati untul și zahărul și bateti cu mexerul pana se omogenizeaza. Incorporati ouăle, albușul de ou și vanilie. Bateti pana la omogenizare. Se adauga amestecul de faina si se bate până sunt combinate.
Se aseaza hartie de copt in tavile de copt. Se umple un pos cu aluatul si se fac fursecuri in tavi.
Coaceți timp de 15-18 minute. Scoateți din cuptor și lasati sa se odihneasca timp de 5 minute, apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
Topiti ciocolata si lasati sa se raceasca 10 minute.
Turnati ciocolata topita pe jumătate din cantitatea de biscuiti si presarati coaja de portocala, apoi restul de biscuiti ii asezati peste crema, ca si cand ati forma sandwich-uri. Serviti imediat.
restaurantedelux.ro