Gigantul mondial siderurgic Tenaris își reconfirmă interesul pentru România printr-o nouă investiție, de 14 milioane de dolari, concretizată într-un centru de excelență în training pentru cei 1.700 de angajați proprii, inaugurat sâmbătă, la Zalău, în prezența premierului Victor Ponta, ministrului Transporturilor, Ioan Rus, al reprezentanților companiei, în frunte cu CEO Tenaris, Paolo Rocca și al autorităților locale și județene.

“Tenaris este exact acel gen de companie pe care și-o dorește orice țară, orice comunitate locală, orice Guvern, pentru că înseamnă investiții substanțiale pe termen mediu și lung, înseamnă locuri de muncă — peste 1.000 de locuri de muncă doar în Zalău, înseamnă tehnologie modernă și o mentalitate corporativă modernă și se adaugă ceva, de care România are foarte mare nevoie, și anume latura educațională și de pregătire profesională. Pentru că asta înseamnă trecerea la un alt nivel al investițiilor făcute în România(…) Asta înseamnă că România trece la un nivel superior al investițiilor în zona economică, în educație, în cercetare și cu o perspectivă pentru care sunt optimist”, a precizat premierul Victor Ponta, la festivitatea de inaugurare a noii investiții.

Michele Della Briotta, area manager Tenaris, a precizat că investiția inaugurată sâmbătă are o valoare totală de peste 14 milioane de dolari și va deservi toți cei peste 1.700 de angajați ai companiei din România.

“Dar, cel mai important, această clădire va fi o “punte” către comunitate. Aici vom organiza festivități pe care vrem să le împărtășim cu comunitate locală, aspecte educaționale, de distracție și de cultură”, a subliniat sursa citată.

CEO Tenaris, Paolo Rocca, a subliniat că toate investițiile din România ale companiei, din Zalău, Ploiești, București sau Călărași, în valoare totală de circa 370 milioane de dolari, s-au bucurat de sprijinul autorităților locale și guvernamentale, pentru succesul pe termen lung al afacerilor derulate în țara noastră. Paolo Rocca a menționat că deși compania și-a redus veniturile, din cauza crizei globale a petrolului, investiția din România este cea mai sigură din cadrul companiei și că are convingerea că Tenaris va reuși să depășească acest moment, devenind mai puternică decât competitorii.

agerpres.ro