Rulada cu trei tipuri de ciocolata din: ouă, zahăr pudră, făină, praf de copt, cacao, margarina, ciocolată neagră, frişcă lichidă, ciocolată cu lapte, ciocolată albă, gelatină, zeamă de compot, fructe, nucă de cocos.
Ingrediente pentru aluat:
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 120 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 50 g margarina
Pentru spuma de ciocolată:
(indicat ar fi să foloseşti doar 1/2 din compoziţie)
- 4 ouă
- 70 g zahăr cristale
- 100 g ciocolată neagră
- 12 g cacao
- 65 g margarina
- 250 ml frişcă lichidă
Pentru cremele de bază:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată albă
- 3 foi de gelatină
- 6 ouă
- 90 g margarina
- 300 ml frişcă lichidă
Pentru montat:
- 50 ml zeamă de compot
Pentru decor:
- fructe, ciocolată
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru aluat, freci gălbenuşurile cu zahărul, până ce amestecul se albeşte.Topeşti 30 g de margarina. Amesteci făina, praful de copt, un praf de sare şi cacaua, apoi adaugi crema de gălbenuşuri. Amesteci de jos în sus şi, continuând amestecarea, pui margarina topită.
Baţi albuşurile spui mă cu un praf de sare, pui întâi două linguri din spuma rezultata în amestecul cu făină, amesteci, apoi adaugi spuma de albuş. Tava de copt o tapetezi cu hârtie, apoi o ungi cu restul de margarina, torni aluatul şi coci 15 minute.
Pentru spuma de ciocolată, amesteci zahărul cu 50 ml apă, pui pe foc şi laşi la fiert 4 minute. Pui ouăle într-un castron şi, în timp ce le baţi cu mixerul, torni siropul fiert. Baţi până,ce amestecul se albeşte şi capătă o consistenţă spumoasă.
Topeşti ciocolata cu margarina, adaugi cacaua şi amesteci. Baţi frişca spumă, apoi adaugi cele două compoziţii de ouă şi de cacao şi omogenizezi. Pentru cele 3 straturi de cremă de bază, în trei castroane diferite, pui cele trei tipuri de ciocolată ruptă bucăţi şi topeşti fiecare ciocolată la bain-marie.
In ciocolata albă adaugi o lingură de frişcă şi pe urmă o pui la topit. Inmoi cele 3 foi de gelatină, repartizezi gelatina în cele trei ciocolate topite şi amesteci. Apoi, în fiecare ciocolată adaugi câte 2 gălbenuşuri şi 30 g margarina, amestecând bine.
Baţi albuşurile spumă, la fel şi frişca. Repartizezi cele două spume în cele trei tipuri de ciocolată şi amesteci. Pentru montarea acestui tip de ruladă, foloseşti o sticlă de plastic, pe care o tai 15 cm, pe lung.
Prin gaura făcută, aşezi aluatul copt, eventual îl tai în două şi îl umezeşti cu o pensulă înmuiată în zeama de compot.
Torni întâi cele trei tipuri de ciocolată şi, după fiecare: albă, cu lapte şi neagră, introduci rulada în frigider pentru 10 minute. După ce a stat 10 minute la frigider, peste cea de-a treia ciocolată, torni spuma de ciocolată.
Dai la rece pentru 6 ore. Ornezi rulada cu fructe, ciocolată şi nucă de cocos.
restaurantedelux.ro