Chiftea de vita invelita in bacon din: vita, paine, lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper, bacon, rosii, zahar brun, praf de mustar, piper cayenne, sos worchestershire
Ingrediente:
- 2 kg carne tocata de vita
- 6 felii de paine
- 1 cană lapte
- 1 cană parmezan ras
- 4 ouă
- 1/3 cană de pătrunjel tocat
- 1 lingura condimente, dupa gust
- 1 lingurita sare
- 1/2 linguriță piper negru
- 12 felii subtiri bacon
- 2 cutii rosii cubulete
- 1/4 ceasca zahar brun
- 1 linguriță praf de muștar
- 1 vârf de cuțit piper cayenne
- 3 lingurite sos worcestershire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pune carnea de vită, paine imbibata in lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper și într-un castron mare și amestecati foarte bine.
Între timp, faceti sosul: intr-un castron separat, combina rosiile cubulete, zahar brun, muștar, cayenne, precum și sos worcestershire și se amestecă împreună.
Formati din amestecul de carne o chiftea foarte mare pe care o asezati in tigaie. Deasupra imbracati cu feliile de bacon, apoi adaugati sosul.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 40 minute. Îndepărtați folia și se continuă coacerea alte 30-40 de minute.
Lasati sa se odihneasca si serviti.