Chiftea de vita invelita in bacon din: vita, paine, lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper, bacon, rosii, zahar brun, praf de mustar, piper cayenne, sos worchestershire

Ingrediente:

  • 2 kg carne tocata de vita
  • 6 felii de paine
  • 1 cană lapte
  • 1 cană parmezan ras
  • 4 ouă
  • 1/3 cană de pătrunjel tocat
  • 1 lingura condimente, dupa gust
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 12 felii subtiri bacon
  • 2 cutii rosii cubulete
  • 1/4 ceasca zahar brun
  • 1 linguriță praf de muștar
  • 1 vârf de cuțit piper cayenne
  • 3 lingurite sos worcestershire

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pune carnea de vită, paine imbibata in lapte, parmezan, oua, patrunjel, condimente, sare, piper și într-un castron mare și amestecati foarte bine.

Chiftea_de_vita_invelita_in_bacon_03

Între timp, faceti sosul: intr-un castron separat, combina rosiile cubulete, zahar brun, muștar, cayenne, precum și sos worcestershire și se amestecă împreună.

Chiftea_de_vita_invelita_in_bacon_05

Formati din amestecul de carne o chiftea foarte mare pe care o asezati in tigaie. Deasupra imbracati cu feliile de bacon, apoi adaugati sosul.

Chiftea_de_vita_invelita_in_bacon_09

Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 40 minute. Îndepărtați folia și se continuă coacerea alte 30-40 de minute.

Chiftea_de_vita_invelita_in_bacon_10

Lasati sa se odihneasca si serviti.

Chiftea_de_vita_invelita_in_bacon_11