Salonul SofistiCat, expoziție internațională felină, se va desfășura pe 25 și 26 aprilie, la Romexpo.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis marți AGERPRES, peste 250 de pisici din toate colțurile lumii vor putea fi admirate la expoziție, iar concursul de feline va aduce în fața celor cinci arbitri internaționali exemplare de persană, exotică, Maine Coon, norvegiană de pădure, ragdoll, siberiană, angora turcească, sacră de Birmania, bengaleză, british shorthair, abysiniană, chartreaux, devon rex, don sphynx, albastru de Rusia, burmă, singapura, sphynx, orientală și siameză.

Expoziția, deschisă în ambele zile între orele 10,00 și 18,00, va avea ca punct culminant concursul “Best in Show”. Finaliștii celor patru categorii (persane și exotice, păr semilung, păr scurt, orientale și siameze) se vor întrece în marea finală pentru un loc pe podium. Sponsorii vor oferi premii pentru finaliști, constând în hrană și accesorii pentru pisici.

Câștigătorii primului loc vor primi un premiu special: cazare gratuită la Mamaia în week-end-ul 19 — 21 iunie.

În cadrul evenimentului SofisitiCat vor fi disponibile — la prețuri promoționale — produse și accesorii destinate atât pisicilor (hrană, igienă, joacă), cât și iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, poșete, face-painting etc.).

De asemenea, atât expozanții, cât și vizitatorii vor putea participa la o tombolă specială, având ca premii 10 centre de joacă pentru pisici.

Ca la fiecare ediție, în cele două zile ale expoziției se va desfășura și campania “Arată că îți pasă”, în cadrul căreia se vor strânge donații (în bani sau hrană) pentru animalele din adăposturi. Organizațiile pentru protecția animalelor Robi, Free Pets, Red Panda și Gia vor aduce pisici vaccinate și sterilizate pentru adopție.

Prețul unui bilet de intrare este 10 lei, pensionarii au bilet redus la 5 lei, iar copiii au acces gratuit.

agerpres.ro