Premierul Victor Ponta a declarat marți că România are sprijin la nivelul Comisiei Europene și al Parlamentului European în privința aderării la spațiul Schengen, însă mai trebuie să convingă ” una sau două țări membre” care încă “au rețineri” în această privință.

“Am discutat și despre MCV și Schengen, dar acolo deja lucrurile sunt știute, pozițiile noastre. Sprijinul, atât la nivelul Comisiei Europene cât și la conducerea Parlamentului European există, mai rămâne să convingem una sau două țări membre care încă au rețineri față de acest lucru”, a afirmat șeful Guvernului la finalul vizitei de lucru pe care a efectuat-o marți la Strasbourg.

Premierul Victor Ponta a avut întrevederi cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu președintele Parlamentului European Martin Schulz, cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, cu vicepreședintele CE Jyrki Katainen dar și cu comisarii europeni pe Justiție, Vera Jourova, pe Concurență, Margrethe Vestager și pe Dezvoltare Regională, Corina Crețu.

AGERPRES