Peste prajit cu masline din: file de peste, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ardei verde sau galben, rosii cherry, masline, usturoi si vin alb.
Ingrediente:
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 1 kg file de peşte alb
- sare şi piper
- 4 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 ardei verde sau galben, tocat
- 200 g roşii cherry, înjumătăţite
- 1 ceaşcă cu măsline fără sâmburi, tocate
- 4-6 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 60 ml vin alb
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare. Asezonează file-urile de peşte şi prăjeşte-le aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Presară deasupra pătrunjelul, ardeii, roşiile, măslinele şi usturoiul şi prăjeşte câteva minute.
Toarnă vinul, acopera cu un capac şi lasă să fiarbă 5 minute. Serveşte peştele cu salată verde.
restaurantedelux.ro