Peste prajit cu masline din: file de peste, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ardei verde sau galben, rosii cherry, masline, usturoi si vin alb.

Ingrediente:

  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 1 kg file de peşte alb
  • sare şi piper
  • 4 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 ardei verde sau galben, tocat
  • 200 g roşii cherry, înjumătăţite
  • 1 ceaşcă cu măsline fără sâmburi, tocate
  • 4-6 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 60 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare. Asezonează file-urile de peşte şi prăjeşte-le aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Presară deasupra pătrunjelul, ardeii, roşiile, măslinele şi usturoiul şi prăjeşte câteva minute.

Toarnă vinul, acopera cu un capac şi lasă să fiarbă 5 minute. Serveşte peştele cu salată verde.

restaurantedelux.ro