Nutritionistii sunt, fara dubii, cei mai exigenti gurmanzi. Acestea par sa urmeze unele regimuri stricte, ce nu par a fi pe intelesul oamenilor de rand. Insa, unele alegeri ale nutritionistilor ar trebui preluate si de catre noi, pentru ca se dovedesc a fi extrem de intelepte.

Descopera ce alimente nu se gasesc niciodata in bucataria unui nutritionist:

1. CARNE PROCESATA

In aceasta categorie intra tot felul de salamuri, carnaciori, crenvusti si alte produse din carne. Acestea pot fi daunatoare organismului datorita continutului insemnat de sare, conservanti si alte elemente care le sunt adaugate pentru a le mentine proaspete. Nutritionistii ne indeamna sa renuntam la produsele din carne procesata si pentru ca au in compozitie grasimi ce afecteaza negativ starea sanatatii si nivelul colesterolului din organism!

2. KETCHUP SI ALTE DRESSING-URI AMBALATE

Daca ai analiza cu atentie etichetele acestor produse, ai realiza ca fiecare dintre ele, cu unele mici exceptii, contin sodiu, indulcitori sau zahar. Iar cantitatea in care acestea fac parte din compozitia acestor sosuri nu este neglijabila. Incearca sa iti prepare singura dressing pentru salate folosind, spre exemplu ulei de masline. Este de infinite ori mai sanatos decat orice ai cumpara din comert!

3. ACADELE COLORATE

Multitudinea de culori te-a cucerit, cu siguranta, cand erai copil si de atunci acestea iti aduc aminte de acea perioda. Insa, sunt nevoita sa te dezamagesc si sa iti marturisesc ca aceste acadele colorate se afla pe lista de “Asta NU” a oricarui nutritionist. Zaharul si colorantii utilizati la producerea acestora isi vor lasa amprenta atat asupra sanatatii dintilor, cat si asupra greutatii noastre. Acadelele nu iti vor calma senzatia de foame, ci din contra, o vor amplifica!

4. CARNE SI PESTE CRUD!

In acest caz, evitarea acestor produse nu tine de numarul caloriilor, ci de propria siguranta. Produsele crude, ce au provenienta animala ar putea contine microorganisme patogene.Consumul alimentelor crude ar putea cauza imbolnavire sau indigestie, de aceea, incearca sa utilizezi produse ce au fost gatite macar pana in punctul in care aceste microorganisme dispar.

5. ALIMENTE SEMI-PREPARATE

Alimentele semi-preparate, care necesita doar dezghetarea si gatirea pentru 5 minute, sunt interzise in mod categoric de catre nutritionisti! De regula, acestea contin cantitati industriale de zahar, sare, conservanti si condiment, care ar putea sa transforme pana si o bucata de hartie in ceva comestibil. De asemenea, acestea nu contin nici un pic de fibre sau component benefice.

ele.ro