Șeful unuiinstitut din Marea Britanie suștine că a găsit secretul încetinirii procesului de îmbătrânire, iar în doi-trei ani oricine va putea să meargă la farmacie ca să își ia tratamentul adecvat. Mai mult, nu va dura mult, exlică expertul, până când se vor face progrese semnificative în medicina regenerativă şi terapia genetică.

Alex Zhavoronkov a explicat că personal se aşteaptă să trăiască 150 de ani. Pentru asta nu stă cu mâinile în sân, deja urmează un regim strict de exerciţii fizice combinate cu 100 de medicamente şi suplimente alimentare pe zi şi își face analize regulate prin care își monitorizează biochimia sângelui.

Cercetătorul a renunțat la familie și distracție pentru a se dedica studierii metodelor de combatere a îmbătrânirii. În prezent, Alex Zhavoronkov este directorul Biogerontology Research Foundation, relatează Daily Mail.

„Toţi supercentenarii în viaţă la ora actuală au trăit vremuri grele, vremuri în care nu existau antibiotice şi în care cunoştinţele noastre despre biologia umană nu erau cu mult diferite faţă de cele din Epoca de Piatră”, spune cercetătorul.

„Cred că în doi-trei ani vom avea soluţii farmaceutice eficiente bazate pe medicamente deja acceptate care îi vor ajuta pe oameni să rămână tineri şi sănătoşi până când se vor face progrese în medicina regenerativă şi terapia genetică”, a mai spus Zhavoronkov.

https://www.youtube.com/watch?v=SSHsxeo5Gxw&noredirect=1

evz.ro