Placinta de casa cu capsuni din: faina, zahar, sare, unt, lapte batut, capsuni, zahar, zahar brun, amidon, sare de mare, suc de lamaie, ghimbir, ou.
Ingrediente pentru aluat:
- 2 1/2 cani faina
- 2 linguri de zahar
- 3/4 linguriță sare
- 1 cană unt nesărat, rece, cuburi
- 1/2 cană lapte bătut rece
Ingrediente umplutura:
- 5-6 cani capsuni proaspete, feliate
- 1/2 cană de zahăr
- 1/3 cană de zahăr brun
- 1/4 ceasca amidon
- 1 praf de sare de mare
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 1/4 linguriță ghimbir
- 1 ou, bătut și zahăr granulat pentru topping
Mod de preparare:
Pentru a pregati aluatul, intr-un bol mediu, amestecati împreună făină, zahăr și sare. Adaugati untul rece si folosind degetele incorporati untul. Incorporati apoi laptele batut. Amestecati bine.
Scoateti din bol pe o suprafata de lucru si impartiti in 2. Framantati foarte fiecare bucata de aluat. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider 1 ora.
Pentru a pregati umplutura, într-un bol mediu amestecati împreună căpșuni, zaharul, zaharul brun, amidon, sare, suc de lamaie si ghimbir tocat. Lasati sa se odihneasca apoi timp de 10 minute.
Pentru a asambla placinta, pe o suprafață presarata cu faina, intindeti aluaturile. Prima foaie o asezati intr-o forma rotunda, turnati umplutura.
Cealalta bucata de aluat o taiati felii si asezati deasupra, peste umplutura. Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti placinta cu ou batut si presarati zahar.
Coaceti timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura la 150C si se mai coace placinta timp de 30 de minute. Scoateți din cuptor și lasati să se răcească complet înainte de servire.