Dressingul de lămîie are o vigoare alcalină ce va înviora aproape orice salată. Adaugă ¼ linguriță de semințe de negrilică, pentru un gust și mai pronunțat, dacă dorești.

Ingrediente

50g de brânză feta
2 salate iceberg
1 grepfrut, curățat de coajă și rupt în felii
coaja rasă de la ½ lămâie
PENTRU DRESSING
zeama și coaja rasă de la ½ lămâie
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță sirop de agave
1 vârf de sare roz de Himalaya
¼ de linguriță oțet din orez brun

Mod de preparare

  • 1. Taie salatele în sferturi chiar prin rădăcina acestora, pentru ca frunzele să nu se desprindă unele de celelalte.
  • 2. Încinge o tigaie uscată sau o tigaie-grill la foc mediu și pune în ea sferturile de salată. Lasă-le 1-2 minute, până când încep să se rumenească ușor (e posibil să fie nevoie să faci asta în 2 tranșe).
  • 3. Prepară dressingul punând toate ingredientele într-o carafă și amestecând. Taie brânza feta în bucăți cu grosimea de 1cm. Împarte salata pe 2 farfurii, așază deasupra feliile de grepfrut și bucățile de brânză, apoi stropește salata cu dressingul. La final, presară deasupra coaja rasă de lămâie.

sursa