Clatite cu topping de mere din: faina de grau integral, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, cuisoare, lapte, iaurt, oua, zahar brun, esenta de vanilie, mere, sos de mere, ghimbir, cuisoare.
Ingrediente clatite:
- 1 cană făină de grau integral
- 1/2 ceasca făină
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 2 lingurite scortisoara
- 1/2 linguriță ghimbir
- 1/2 lingurita cuișoare
- 1 cana de lapte
- 1 cană iaurt
- 2 oua
- 1 lingura zahar brun
- 2 lingurite esenta de vanilie
Ingrediente topping de mere:
- 3 mere, taiate felii subtiri
- 3 linguri de ulei de canola
- 1/4 ceasca sos de mere
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1 1/2 lingurite de scortisoara
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/4 linguriță ghimbir
- 1/4 linguriță sare
- 1/8 lingurita cuișoare
Mod de preparare:
Pentru pregatirea clatitelor, intr-un bol, se amestecă și se combină următoarele ingrediente: faina de grau integrala, faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scorțișoară, ghimbir, cuișoare și se amesteca bine.
Intr-un alt bol, se amesteca împreună următoarele ingrediente: lapte, iaurt, ouă, zahăr brun și esenta de vanilie. Se incorporeaza usor amestecul de faina in amestecul de lapte și omogenizeaza.
Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Adaugati un strop de ulei de canola. Când tigaia este fierbinte, măsurati 1/4 ceasca de aluat și se toarnă in tigaie. Rumeniti pe fiecare parte 2-4 minute. Procedati la fel pana terminati aluatul si uleiul.
Pentru pregatirea topping-ului, se încălzește uleiul de canola intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati merele si gatiti, amestecand des, aproximativ 5-6 minute.
Reduceți focul la mic si se adauga sos de mere, zahar brun, scortisoara, esenta de vanilie, ghimbir, sare și cuișoare. Se amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate. Serviti clatitele cu topping de mere.
restaurantedelux.ro