PES România a lansat, sâmbătă, la Târgoviște, campania ”România cere Schengen”, președintele organizației, europarlamentarul Victor Negrescu, subliniind cu acest prilej că țara noastră îndeplinește toate criteriile pentru a adera la acest spațiu.

Prezent la evenimentul de la Târgoviște, președintele PSD, premierul Victor Ponta, a spus că ar fi fost mai potrivit sloganul ”România merită în Schengen”.

”Lansăm astăzi campania ”România cere Schengen”, pentru că vrem să demonstrăm că această parte a Europei și noi, românii, vrem să avem un rol deplin în tot ce înseamnă instituțiile europene. Vreau să vă spun cu mândrie că suntem primii care am obținut o scrisoare din partea Comisiei Europene care spune foarte clar: România îndeplinește toate criteriile pentru a intra în spațiul Schengen, România merită să fie în Schengen”, a spus Victor Negrescu.

Premierul Victor Ponta, autorități locale și parlamentari de Dâmbovița, membri PES din țară au participat sâmbătă la evenimentul “1.000 de noi activiști PES pentru o stângă europeană”, organizat de PES activists România la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște. Majoritatea celor prezenți la eveniment au purtat tricouri albe inscripționate cu sloganul ”România cere Schengen”.

Victor Negrescu a precizat că PES activists România a ajuns în prezent la 8.000 de membri în toată țara.

AGERPRES