Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că relația sa cu președintele Klaus Iohannis este ‘de colaborare instituțională foarte normală’ și nu a fost influențată de pozițiile diferite pe care cei doi le au pe tema Codului Silvic.

‘Nu a influențat în niciun fel Codul Silvic relația, în continuare, de colaborare instituțională foarte normală cu președintele’, a spus Ponta, într-o emisiune la Digi 24.

Întrebat dacă se delimitează de comunicatul PSD în care se sugera că președintele ar fi putut fi influențat de lobby-ul celor care nu mai pot fura bani din Sănătate sau al celor care exploatează pădurile, Ponta a replicat: ‘Nici când apar comunicatele de la PNL eu nu înțeleg că mă atacă președintele, nici invers nu este valabil’.

Premierul s-a declarat de acord și cu propunerea șefului statului de a discuta în CSAT pe tema defrișărilor ilegale “pentru că nu poate fi combătut un fenomen atât de grav și de complex cum e tăierea ilegală doar de către poliție, sau doar de către Guvern sau doar de către Justiție, ci trebuie un efort conjugat”.

Ponta a adăugat că există lobby al celor interesați pe lângă mai multe instituții ale statului: “Există acest lobby pe care diverse companii, inclusiv compania Schweighofer, și l-au făcut la Guvern, la Parlament, pe care eu (…) l-am considerat interesat în ceea ce îi privește”.

În privința Codului Silvic Ponta s-a pronunțat clar în favoarea păstrării limitei “de 30% din piață, maximum pe care poate să îl aibă o companie”.

AGERPRES