I se spune „Berlusconi de Pitești” și are dosar penal pentru că îi amenința pe afaceriștii din Argeș că trimite controale dacă nu semnează contracte favorabile. Deputatul Rădulescu a ajuns să conducă organizația Diaspora

PSD a făcut o numire controversată la conducerea organizației din Diaspora. Este vorba despre deputatul de Argeș Cătălin Rădulescu, alintat de presa locală cu apelativul „Berlusconi de Pitești”, trimis în judecată pentru dare de mită, aflat sub control judiciar și, paradoxal pentru un lider de filială care trebuie să organizeze activitatea partidului tocmai din Diaspora, cu interdicție de a părăsi țara. „Nu vreau să comentez. S-a făcut numirea și gata”, a spus Rădulescu, pentru EVZ, după care a închis telefonul.

„În PSD Argeș a apărut soarele”

Interesant este faptul că, potrivit prevederilor legale, acesta poate invoca și obține din partea judecătorilor posibilitatea de a părăsi țara, dorință pe care acesta și-a formulat- o de mai multe ori în fața instanțelor de judecată și care i-a fost respinsă până acum. El a fost numit în cadrul Comitetului Executiv al PSD de la sfârșitul săptămânii trecute, marcând evenimentul pe pagina sa de Facebook: „În PSD Argeș a apărut soarele. Astăzi, în CEX al PSD, domnul președinte Victor Ponta a prezentat propunerea venită din partea mai multor organizații PSD Diaspora printre care PSD Spania, PSD Italia ca domnul deputat Cătălin Marian Rădulescu să fie președinte PSD Diaspora. Propunerea a fost bine primită de cei prezenți și votată în unanimitate”, a scris Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Rădulescu l-a amenințat pe un angajat al Dedeman că va trimite controale dacă nu va semna contractul privind asfaltarea supermarketului din PiteștiDetalii inedite apar în rechizitoriul prin care deputatul a fost trimis în judecată în aprilie 2014, pentru efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, și dare de mită. Concret, Rădulescu era simultan parlamentar și directorgeneral la firma sa, Concordia. Probele principale ale procurorilor DNA sunt mai multe denunțuri ale unor afaceriști și stenogramele discuțiilor telefonice.

Unul dintre cei amenințați, Marian Adam, angajat al lanțului de magazine Dedeman, s-a dus la DNA și a povestit cum i-a cerut Rădulescu să-i asfalteze supermarketul din Pitești. El a semnat contractul după ce a fost amenințat repetat.

 

„Dacă ați fi încercat să nu faceți lucrarea cu mine, v-aș fi blocat toată activitatea pentru că noi suntem la putere. Vă trimiteam permanent controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiară, vă blocam și la primărie, până vă blocam total activitatea”, i-a transmis acestuia, Rădulescu.

Scuza PSD: „E numit interimar”

În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, a afirmat că acesta ocupă interimar poziția de lider al filialei din Diaspora și că se va analiza dacă acesta corespunde criteriilor de integritate asumate de partid. „Dl. Cătălin Rădulescu ocupă interimar poziția de președinte al PSD Diaspora, deci nu are o funcție plină. Abia în momentul în care se va lua o decizie finală privind președinția plină a PSD Diaspora, vom vedea dacă trebuie să analizăm statutul d-lui Cătălin Rădulescu și dacă acesta corespunde cu criteriile de integritate. În momentul în care se va lua o decizie finală privind președinția PSD Diaspora, vă voi comunica cu siguranță mai multe detalii”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, pentru EVZ.