Președintele Klaus Iohannis se va întâlni mâine, la Palatul Cotroceni, cu parlamentarii de Diaspora, subiectul principal fiind votul prin corespondență.

Parlamentarii de diaspora au solicitat, săptămâna trecută, printr-o scrisoare transmisă președintelui Klaus Iohannis, o sesiune de discuții la Palatul Cotroceni pe tema problemelor ridicate de comunitățile de români de peste hotare, votul prin corespondență fiind una dintre temele propuse, a anunțat deputatul Ovidiu Raețchi.

Raețchi a precizat că demersul este semnat de toți ceilalți parlamentari de diaspora, senatorii Viorel Riceard Badea și Adrian Anghel, deputații Aurelian Mihai, Eugen Tomac și Mircea Lubanovici.

“Deși puțini la număr (doi senatori și patru deputați), parlamentarii de diaspora au responsabilitatea reprezentării milioanelor de români de peste hotare. (…) Având în vedere datoria noastră constituțională de a prezenta mesajele comunităților de peste hotare autorităților române, dar și responsabilitatea specială a Președintelui României în politica externă și în soluționarea temelor majore de pe agenda societății civile — așa cum este identificarea unei soluții legislative urgente pentru votul prin corespondență — vă solicităm, domnule președinte, să analizați oportunitatea invitării parlamentarilor de diaspora, deputați și senatori, pentru discuții și consultări la Cotroceni”, se arată în scrisoarea adresată șefului statului.

evz.ro