Cotlete de porc in crusta de ou si pesmet din: cotlete de porc, sare, ghimbir, vin de orez, oua, pesmet, faina de porumb, ulei, salata de cruditati, ketchup, sos worchestershire, zahar, apa
Ingrediente:
- 2 cotlete de porc fără os
- 1 linguriță de sare
- 1 bucata de ghimbir proaspăt, ras
- 1 lingura vin de orez
- 2 oua
- 2 cesti pesmet
- 4 linguri făină de porumb
- ulei, pentru prajit
- salata de cruditati, pentru servire
Ingrediente sos:
- 2 linguri ketchup
- 2 linguri sos worcestershire
- 2 linguri zahar
- 1 lingura apa
Mod de preparare:
Pentru a face sosul, se amestecă ketchup, sos Worcestershire, zahăr si apă. Pentru a pregati cotletul de porc, asezonati carnea de porc cu sare.
Se amestecă vinul de orez și ghimbirul și ungeti carnea cu acest amestec. Pastrati deoparte. Bateti ouale intr-un castron, puneti pesmetul si faina de porumb in cate 1 bol separat.
Treceti fiecare bucata de carne de porc prin faina de porumb, apoi scufundati in ou bătut, apoi dati prin pesmet.
Incalziti ulei intr-o tigaie mare la foc mare. Prăjiti carnea de porc cate 4-5 minute pe fiecare parte. Scurgeti pe prosoape de bucatarie.
Se servește cu o salată de cruditati stropita cu sos.