Cotlete de porc in crusta de ou si pesmet din: cotlete de porc, sare, ghimbir, vin de orez, oua, pesmet, faina de porumb, ulei, salata de cruditati, ketchup, sos worchestershire, zahar, apa

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc fără os
  • 1 linguriță de sare
  • 1 bucata de ghimbir proaspăt, ras
  • 1 lingura vin de orez
  • 2 oua
  • 2 cesti pesmet
  • 4 linguri făină de porumb
  • ulei, pentru prajit
  • salata de cruditati, pentru servire

Ingrediente sos:

  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri sos worcestershire
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, se amestecă ketchup, sos Worcestershire, zahăr si apă. Pentru a pregati cotletul de porc, asezonati carnea de porc cu sare.

Cotlete_de_porc_in_crusta_de_ou_si_pesmet

Se amestecă vinul de orez și ghimbirul și ungeti carnea cu acest amestec. Pastrati deoparte. Bateti ouale intr-un castron, puneti pesmetul si faina de porumb in cate 1 bol separat.

Cotlete_de_porc_in_crusta_de_ou_si_pesmet_02

Treceti fiecare bucata de carne de porc prin faina de porumb, apoi scufundati in ou bătut, apoi dati prin pesmet.

Cotlete_de_porc_in_crusta_de_ou_si_pesmet_03

Incalziti ulei intr-o tigaie mare la foc mare. Prăjiti carnea de porc cate 4-5 minute pe fiecare parte. Scurgeti pe prosoape de bucatarie.

Cotlete_de_porc_in_crusta_de_ou_si_pesmet_04

Se servește cu o salată de cruditati stropita cu sos.

Cotlete_de_porc_in_crusta_de_ou_si_pesmet_08

sursa