Chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de usturoi, pudra de ceapa, oregano, marar, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi, decojiti
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 linguriță pudra de ceapă
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 linguriță de mărar uscat
  • sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1 cană de ulei
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Puneti cartofii într-o cratiță mare și se acoperă cu apă rece. Se aduc la fierbere și se fierb aproximativ 6-7 minute; scurgeti bine si lasati sa se raceasca.

Chiftele_de_cartofi
Radeti cartofii pe razatoare, se transferă cartofi intr-un mare.

 

Chiftele_de_cartofi_02

Se adauga făină, praf de usturoi, praf de ceapa, oregano si marar; se condimentează cu sare și piper, dupa gust. Formati chiftele.

Chiftele_de_cartofi_03

Incalziti uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati chiftelele si prajiti aproximativ 3-4 minute. Se transferă pe prosoape de hârtie.

Chiftele_de_cartofi_05
Serviti imediat, garnisite cu pătrunjel.

Chiftele_de_cartofi_07

restaurantedelux