Chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de usturoi, pudra de ceapa, oregano, marar, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi, decojiti
- 1 lingura faina
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1/2 linguriță pudra de ceapă
- 1/4 lingurita oregano uscat
- 1/4 linguriță de mărar uscat
- sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 1 cană de ulei
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Puneti cartofii într-o cratiță mare și se acoperă cu apă rece. Se aduc la fierbere și se fierb aproximativ 6-7 minute; scurgeti bine si lasati sa se raceasca.
Radeti cartofii pe razatoare, se transferă cartofi intr-un mare.
Se adauga făină, praf de usturoi, praf de ceapa, oregano si marar; se condimentează cu sare și piper, dupa gust. Formati chiftele.
Incalziti uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati chiftelele si prajiti aproximativ 3-4 minute. Se transferă pe prosoape de hârtie.