Prajituri cu caise uscate din: lapte, zahar, sare de mare, faina, praf de copt, unt nesarat, caise uscate, zahar, esenta de migdale, apa calda.
Ingrediente pentru prajituri:
- 1 cana lapte
- ¼ cană de zahăr
- 1 lingurita sare de mare
- 3 cesti făină
- 2 ½ lingurita praf de copt
- 12 linguri unt nesărat
- ½ ceasca caise uscate, cubulete
Ingrediente pentru glazura:
- 1 cana zahăr
- ¼ linguriță de esenta de migdale
- 1 lingura apa calda
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava de copt asezati hartie de copt. Pastrati deoparte. Amestecati impreuna lapte, zahăr și sare. Amestecati până se dizolva zaharul. Pastrati deoparte.
Într-un bol mare amestecati împreună făină și praful de copt. In amestecul de faina adaugati 10 linguri de unt rece. Se amestecă bine. Adaugati amestecul de lapte si se bate cu o furculita pana cand aluatul începe să se omogenizeze.
Presarati faina pe suprafata de lucru si ntindeti aluatul. Topiti restul de unt si ungeti aluatul. Presarati caisele tocate peste aluat și apăsați ușor.
Rulati aluatul, apoi taiati in 8 bucati egale.
Coaceți in tava pregatita pentru 25-30 de minute. Intre tip, pregatiti glazura, combinati zahăr, esenta de migdale și apă într-un mic bol.
Amestecati pana se omogenizeaza. Scoateti prajiturile din cuptor, lasati sa se raceasca putin, presarati glazura si serviti.