Prajituri cu caise uscate din: lapte, zahar, sare de mare, faina, praf de copt, unt nesarat, caise uscate, zahar, esenta de migdale, apa calda.

Ingrediente pentru prajituri:

  • 1 cana lapte
  • ¼ cană de zahăr
  • 1 lingurita sare de mare
  • 3 cesti făină
  • 2 ½ lingurita praf de copt
  • 12 linguri unt nesărat
  • ½ ceasca caise uscate, cubulete

Ingrediente pentru glazura:

  • 1 cana zahăr
  • ¼ linguriță de esenta de migdale
  • 1 lingura apa calda

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava de copt asezati hartie de copt. Pastrati deoparte. Amestecati impreuna lapte, zahăr și sare. Amestecati până se dizolva zaharul. Pastrati deoparte.

Într-un bol mare amestecati împreună făină și praful de copt. In amestecul de faina adaugati 10 linguri de unt rece. Se amestecă bine. Adaugati amestecul de lapte si se bate cu o furculita pana cand aluatul începe să se omogenizeze.

Prajituri_cu_caise_uscate

Presarati faina pe suprafata de lucru si ntindeti aluatul. Topiti restul de unt si ungeti aluatul. Presarati caisele tocate peste aluat și apăsați ușor.

Prajituri_cu_caise_uscate_02

Rulati aluatul, apoi taiati in 8 bucati egale.

Prajituri_cu_caise_uscate_04

Coaceți in tava pregatita pentru 25-30 de minute. Intre tip, pregatiti glazura, combinati zahăr, esenta de migdale și apă într-un mic bol.

Prajituri_cu_caise_uscate_06

Amestecati pana se omogenizeaza. Scoateti prajiturile din cuptor, lasati sa se raceasca putin, presarati glazura si serviti.

Prajituri_cu_caise_uscate_07

sursa