Salata de patrunjel cu usutroi si rosii din: pătrunjel, vlăstari de floarea-soaretui, roşii (opţional), frunze kale, germeni de fasole mungo şi trifoi, ceapă albă, scorţişoară, suc de lamaie, coriandru, cumin, cimbru uscat, seminţe de pin, nuci macadamia, castraveţi, usturoi, rodie.

Ingrediente:

  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 mână vlăstari de floarea-soaretui
  • 4 roşii (opţional)
  • 5-6 frunze kale
  • 1 mână germeni de fasole mungo şi trifoi
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriţă coriandru
  • 1 vârf de cuţit cumin
  • 1-2 vârfuri de cuţit cimbru uscat

Pentru sos:

  • 2 linguri seminţe de pin
  • 1 lingură nuci macadamia
  • sucul de la 1 lămâie
  • sucul de la 1-2 castraveţi
  • 12-15 căţei usturoi
  • rodie de decor

Mod de preparare:

Se mărunţesc pătrunjelul, roşiile, frunzele de kale şi ceapa şi se aşază împreună într-un bol, după care se adaugă vlăstarii (floarea-soarelui, mungo, trifoi), mirode­niile şi sucul de lămâie.

Sosul de usturoi se prepară mixând ingredientele în blen­der până când capătă consistenţa unui sos cremos. La final se poate decora cu câteva bobiţe de rodie. Se poate servi amestecând sosul cu salata sau separat.

restaurante