Salata de patrunjel cu usutroi si rosii din: pătrunjel, vlăstari de floarea-soaretui, roşii (opţional), frunze kale, germeni de fasole mungo şi trifoi, ceapă albă, scorţişoară, suc de lamaie, coriandru, cumin, cimbru uscat, seminţe de pin, nuci macadamia, castraveţi, usturoi, rodie.
Ingrediente:
- 1 legătură pătrunjel
- 1 mână vlăstari de floarea-soaretui
- 4 roşii (opţional)
- 5-6 frunze kale
- 1 mână germeni de fasole mungo şi trifoi
- 1 ceapă albă
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1/2 linguriţă coriandru
- 1 vârf de cuţit cumin
- 1-2 vârfuri de cuţit cimbru uscat
Pentru sos:
- 2 linguri seminţe de pin
- 1 lingură nuci macadamia
- sucul de la 1 lămâie
- sucul de la 1-2 castraveţi
- 12-15 căţei usturoi
- rodie de decor
Mod de preparare:
Se mărunţesc pătrunjelul, roşiile, frunzele de kale şi ceapa şi se aşază împreună într-un bol, după care se adaugă vlăstarii (floarea-soarelui, mungo, trifoi), mirodeniile şi sucul de lămâie.
Sosul de usturoi se prepară mixând ingredientele în blender până când capătă consistenţa unui sos cremos. La final se poate decora cu câteva bobiţe de rodie. Se poate servi amestecând sosul cu salata sau separat.