Fostul președinte Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spunând că este timpul să se retragă din politică pentru că mintea sa generează rebuturi tot mai mari și înaintarea în vârstă nu i-a adus înțelepciune.

“Evoluţia cancerigenă a lui Tăriceanu
Anul 2006 – printr-un bileţel secret, în calitate de prim ministru, cerea Preşedintelui României să facă trafic de influenţă în justiţie pentru a proteja un inculpat.
Anul 2015 – printr-o scrisoare oficială, în calitate de Preşedinte al Senatului, cere Preşedintelui României decapitarea justiţiei pentru a proteja un inculpat.
Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari, iar avansarea în vîrstă nu ţi-a adus înţelepciune, ci semne vădite de decrepitudine agresivă”
, a spus Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Cinci senatori PLR, în frunte cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-au scris președintelui Klaus Iohannis, căruia i-au cerut să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Ei își justifică intervenția invocând cazul Marianei Rarinca, acuzată de șantaj la adresa președintelui ÎCCJ, ținută în arest timp de șase luni și, în final, achitată.

sursa