Taitei de orez cu carne si legume din: pui, porc, ulei, ceapa, usturoi, varza, morcov, taitei de orez, condimente, sare, piper alb, sos de soia, ceapa verde, limeta.
Ingrediente:
- 1 piept de pui, dezosat, fara piele
- 1 bucata cotlet de porc, fara os
- 1 lingura de ulei de măsline
- 1 ceapa, cuburi
- 3 catei de usturoi proaspăt, tocat
- 1 1/2 cesti de varza tocata
- 3/4 cană morcov ras
- 1 pachet taitei de orez
- 1- 1 1/2 lingurite condimente chinezesti
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper alb
- 3 linguri de sos de soia
- ceapa verde si felii de limeta, pentru servire
Mod de preparare:
Puneti carnea de pui și carnea de porc intr-un vas mediu, se umple cu apă suficientă pentru a acoperi carnea. Acoperiti si aduceti la fierbere.
Reduceti focul la mic și fierbeti timp de 20 minute. Scoateți și lasati sa se răcească înainte de taia cuburi. Pastrati zeama in care a fiert carnea.
Se încălzește uleiul într-un wok mare la foc mediu-mare. Adaugati ceapa si gatiti 2-3 minute, adaugati usturoiul si gatiti timp de 1 minut.
Adaugati carnea si gatiti aproximativ 5 minute. Apoi, se adaugă varza și morcovul și se fierbe timp de 2 minute.
Între timp puneți fideua de orez într-un castron, se acoperă complet cu apă caldă și lasati la macerat timp de 8 minute.
Asezonati carnea și legumele cu sare, piper și condimente. Adaugati zeama in care a fiert carnea si sos de soia.
Scurgeti taiteii de orez și se adaugă în wok, amestecati pana se combina toate ingredientele.
Se decoreaza cu ceapa verde si felii de limeta si se serveste.