Taitei de orez cu carne si legume din: pui, porc, ulei, ceapa, usturoi, varza, morcov, taitei de orez, condimente, sare, piper alb, sos de soia, ceapa verde, limeta.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui, dezosat, fara piele
  • 1 bucata cotlet de porc, fara os
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • 1 ceapa, cuburi
  • 3 catei de usturoi proaspăt, tocat
  • 1 1/2 cesti de varza tocata
  • 3/4 cană morcov ras
  • 1 pachet taitei de orez
  • 1- 1 1/2 lingurite condimente chinezesti
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper alb
  • 3 linguri de sos de soia
  • ceapa verde si felii de limeta, pentru servire

Mod de preparare:

Puneti carnea de pui și carnea de porc intr-un vas mediu, se umple cu apă suficientă pentru a acoperi carnea. Acoperiti si aduceti la fierbere.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_02

Reduceti focul la mic și fierbeti timp de 20 minute. Scoateți și lasati sa se răcească înainte de taia cuburi. Pastrati zeama in care a fiert carnea.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_03

Se încălzește uleiul într-un wok mare la foc mediu-mare. Adaugati ceapa si gatiti 2-3 minute, adaugati usturoiul si gatiti timp de 1 minut.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_15

Adaugati carnea si gatiti aproximativ 5 minute. Apoi, se adaugă varza și morcovul și se fierbe timp de 2 minute.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_17

Între timp puneți fideua de orez într-un castron, se acoperă complet cu apă caldă și lasati la macerat timp de 8 minute.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_20

Asezonati carnea și legumele cu sare, piper și condimente. Adaugati zeama in care a fiert carnea si sos de soia.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_21

Scurgeti taiteii de orez și se adaugă în wok, amestecati pana se combina toate ingredientele.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_22

Se decoreaza cu ceapa verde si felii de limeta si se serveste.

Taitei_de_orez_cu_carne_si_legume_23

restaurantedelux