Prajitura cu crema de lamaie, capsuni si frisca din: oua, zahar, amidon, otet, sare, budincă de lămâie, lapte, unt, coajă de lămâie, zeama de lămâie, căpşuni, frişcă.
Ingrediente pentru bezea:
- 5 albuşuri
- 250 g zahăr
- 2 linguri amidon
- 1 linguriţă oţet
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru crema de lămâie:
- 5 gălbenuşuri
- 1 plic budincă de lămâie
- 300 ml lapte
- 6 linguri zahăr
- 150 g unt
- coajă rasă de la 1 lămâie
- zeama de la 1/2 lămâie
Ingrediente pentru decor:
- 350 g căpşuni
- 200 ml frişcă
- 2 linguri zahăr
Mod de preaprare:
Baţi albuşurile cu sarea, până obţii o spumă lucioasă. Pui treptat zahărul şi mixezi în continuare, până se dizolvă mare parte din cristale. Adaugi oţetul şi amidonul şi mai mixezi 10 minute. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului şi desenezi un cerc cu diametrul de 22-24 cm.
Pui cu lingura bezea, formând un cerc cu grosimea de 4-5 cm.
Mijlocul va rămâne ca un cuib în care aşezi crema. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi reduci focul la mic. Coci blatul 80 de minute, astfel încât să se usuce la exterior, iar în mijloc să fie cremos. îl laşi să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă.
Pentru cremă, amesteci praful de budincă cu laptele, zahărul, gălbenuşurile, zeama şi coaja rasă de lămâie şi le fierbi la foc mic, până se îngroaşă. în untul frecat spumă, încorporezi lingură cu lingură crema răcită.
Aşezi blatul pe un platou, iar în mijloc pui crema. Pentru decor, baţi frişca în care adaugi 4-5 căpşuni pasate cu zahăr şi o pui peste crema de lămâie. Deasupra, peste frişcă, aranjezi căpşuni întregi şi tăiate în jumătăţi.
Consumi desertul de preferinţă rece, de la frigider, după ce crema s-a răcit, iar bezeaua s-a mai înmuiat.