Ciuperci la tava cu usturoi, unt si cimbru din: cimbru proaspăt, ardei iute uscat, usturoi, suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin, ciuperci de câmp,unt, sare, piper negru.

Ingrediente:

  • 1 mână bună de frunze de cimbru proaspăt
  • 1 vârf de cuţit de ardei iute uscat
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi mărunt
  • sucul de la 1 lămâie
  • 6 linguri bune de ulei de măsline extravirgin
  • 4-8 ciuperci de câmp, în funcţie de mărime
  • 1 bucată de unt
  • sare si piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Zdrobiţi într-un pisălog cimbrul, ardeiul iute şi puţin usturoi.

Stoarceţi deasupra sucul de lămâie şi turnaţi uleiul de măşline.  Cu degetele sau cu o pensulă, frecaţi cu acest amestec ciupercile, pe toate părţile. Asiguraţi-vă că aţi folosit tot uleiul aromat.

Puneţi ciupercile laolaltă, cu pălăriile în jos, într-un vas sau într-o tavă pentru copt şi, cu ajutorul unui cuţit, crestaţi fiecare ciupercă, la întâmplare, în 2-3 locuri.

Introduceţi câte o feliuţă din usturoiul rămas în fiecare despicătură. Puneţi untul, în bucăţi mici, deasupra ciupercilor, condimentaţi-le şi daţi-le la cuptor timp de 15-25 de minute, până când se înmoaie, se rumenesc puţin şi devin extrem de zemoase.

Gustaţi una, pentru a verifica dacă s-au făcut. Sunt minunate servite cu nişte carne la grătar şi cu cartofi prăjiţi sau rupte bucăţi şi adăugate la o salată caldă ori tocate şi folosite ca umplutură pentru ravioli sau, de asemenea, tăiate felii şi amestecate cu paste făinoase şi puţină smântână.

sursa