Jurnalistul român Sergiu Klein, din Israel, continuă seria reportajelor despre proasta funcționare a misiunii diplomatice de la Tel Aviv. În videoreportajul pe care ni l-a trimis în exclusivitate, scoate în evidență starea de degradare a clădirii ambasadei și dezinteresul funcționarilor față de respectarea normelor ce vizează buna imagine a misiunii.

”O simplă privire aruncată la ultimul etaj al clădirii Ambasadei a fost de ajuns pentru a strica prima impresie favorabilă (…) care arată ca după cutremur sau ca o casă abandonată și bâtuită de stafii. La data de 16 noiembrie Ambasada României arăta clar ca o casă locuită de țigani…” comentează Segiu Klein.

În filmul realizat de jurnalistul Sergiu Klein se poate observa cum, în afară de aspectul jalnic al clădirii, la geamurile ambasadei sunt atârnate rufe la uscat. ”Datoria ei (ambasadoarei, n.r.) ar fi fost să aibă grijă de aspectul exterior al clădirii pentru a evita în măsura posibilului să aducă atingere imaginii României. Însă doamna Păstârnac (Andreea Păstârnac, ambasador al României în Israel, n.r.) este recidivistă: în urmă cu câțiva ani, când era ambasador la Nicosia, reporterii unei publicații au observat rufe întinse la uscat pe fațada clădirii…”

Reacțiile cetățenilor români care ajung la Ambasadă sunt total nefavorabile. Iată mai jos întreg videoreportajul:

sursa

sursa