Totul s-a întâmplat în timpul evacuării unei tabere abuzive din zona Cisanello.

Pe timpul unei operațiuni comune cu Poliția de Stat, diferite patrule ale Poliției Municipale s-au ocupat de evacuarea unei tabere ilegale amenajate de români. Unul dintre aceștia, Victor Aurel, de 48 de ani, fără domiciliu stabil, cu antecedente penale pentru vătămare corporală gravă, port abuziv de armă și jaf, și fără ocupație, a cerut să-și ridice obiectele personale din stufăriș și acest lucru i-a fost, ca de obicei, permis.

Însă românul s-a lungit să îndepărteze resturi menajere diferite de obiectele sale personale, probabil în încercarea de a întârzia operațiunile de evacuare. Când un agent (femeie) de la Poliția Municipală i-a cerut să se grăbească, bărbatul a sărit la ea și a început să o îmbrâncească, strigând ”Tu ești femeie și valorezi o p… Eu sunt bărbatul!”.

În apărarea colegei a intervenit comandantul adjunct, Paolo Migliorini, dar a fost agresat.


Victor Aurel a scos un cuțit cu lama de 20 de centimetri, cu care l-a rănit pe polițist.Numai promptitudinea unui muncitor al firmei proprietare a buldozerului l-a salvat de rănirea letală pe ofițer, care, tras cu putere de tricou, a fost rănit la mâna stângă. Victor Aurel a aruncat cuțitul la pământ numai la vederea unui pistol îndreptat spre el.

Agentul și comandatul adjunct au suferit leziuni tratate la Urgență, cu un prognostic de vindecare de 7 zile pentru fiecare, pentru luxație încheietură mâna dreaptă și respectiv rană produsă prin tăiere mâna stângă și hipoacuzie la urechea stângă în urma unui pumn dat la baza craniului lângă ureche. Românul a fost apoi violent și în birourile comandamentului, unde, dându-și jos cătușele a încercat să lovească agenții de supraveghere.

Arestat pentru tentativă de omor, ultraj și vătămare corporală, Victor Aurel a fost judecat pe 22 mai dimineața pentru infracțiunile de ultraj și vătămare corporală, urmând a fi judecat pentru acuzația de tentativă de omor în cadrul unui alt proces penal. Condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, a fost eliberat.

sursa