Sandwich-uri cu bacon, ou si rucola din: prosciutto, rucola, ulei de masline, sare, piper, oua, rosii uscate, branza de capra, chifle, unt.
Ingrediente:
- 250gr prosciutto
- 1 ½ cani rucola
- 2 lingurite ulei de masline
- sare si piper proaspăt măcinat
- 8 oua
- 6 rosii uscate, în ulei de măsline, tocate
- 60gr brânză de capră maruntita
- 4-6 chifle
- 3-4 linguri unt
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Aranjați prosciutto in tava. Dati la cuptor timp de 15 minute. Scoateți din cuptor și lăsați sa se răcească ușor.
Adaugati rucola într-un castron mic. Se adaugă 1 linguriță ulei de măsline, un praf de sare si piper proaspăt măcinat. Amestecati bine.
Într-un bol mediu, amestecati împreună ouă, apoi incorporati roșiile uscate. Se încălzește restul de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga ouale si dati focul la mic, amestecati cu o spatula.
Dupa 3-4 minute, se adaugă brânza de capră și un vârf de cuțit de sare si amestecati sa se incorporeze.
Gatiti pentru inca 2-3 minute. Transferati pe o farfurie. Prăjiți chiflele dupa ce le-ati taiat in jumatate si le-ati uns cu unt.
Pentru a asambla sandwich-urile, așezați prosciutto pe jumătatea de jos a fiecărei chifla, adaugati ouă si rucola. Adaugati apoi cealalta jumatate de chifla si serviti imediat.