Portalul Piemonte Immigrazione pune la dispozitie o serie de lectii video pe diferite teme de actualitate.

Pagina în limba românã a Primãriei din Torino a ales, pentru cititorii români din zonã, lectia referitoare la Recunoasterea titlurilor de studiu si profesionale obtinute în afara Italiei, având în vedere cã multi dintre cititorii români care îsi propun sã purceadã la aceastã complicatã procedurã, nu stiu de unde si cum sã înceapã.

Chiara Maugeri si Juri Di Molfetta (de la Associazione A Pieno Titolo) explicã pe larg procedura de recunoastere a titlurilor de studi si profesionale obtinute în afara Italiei. În plus este disponibilã o serie de slides care se referã la aceasi temã.

Un alt portal care poate fi consultat de cãtre cei care doresc sã ducã pânã la capãt procesul de recunoastere a titlului de studi este Qualifyme! Pe acest pretios instrument puteti simula cazuri precise, de titluri de studii specifice si puteti afla propriul iter. Acest portal explicã de asemenea ce este recunoasterea unui titlu de studiu sau profesional si în ce conditii ar merita fãcut efortul de a obtine aceastã recunoastere.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/economic–social/17800-recunoaterea-titlurilor-de-studiu-i-profesionale-obinute-in-afara-italiei-pe-inelesul-tuturor.html
http://qualifyme.it/

sursa: http://www.italiaromania.com/