Practicanţii Falun Gong din România organizează duminică, 21 iunie, un apel pașnic în fața Ambasadei Chinei din București prin care cer încetarea genocidului declanșat de Partidul Comunist Chinez împotriva mișcării Falun Gong (cunoscută şi sub numele de Falun Dafa).

 Apelul pașnic va avea loc între orele 11:45 – 13:45, pe trotuarul din faţa Ambasadei Chinei de pe Bd. Beijing, din București. Cei prezenţi vor putea semna o petiţie pentru oprirea persecuţiei din China.

Aruncați în lagăre de muncă, centre de spălare pe creier, închisori negre

“Falun Gong este o practică tradițională ce are la bază un set de 5 exerciţii line, meditative, și un cod moral pe baza principiilor adevăr, compasiune, toleranță. A cunoscut o popularitate rapidă în întreaga China, începând din anul 1992, când a fost făcută publică de către fondatorul şcolii, domnul Li Hongzhi, acesta fiind prin urmare nominalizat de mai multe ori la Premiul Nobel pentru Pace. Popularitatea practicii, îmbrațișată de 70-100 de milioane de oameni, conform estimărilor Partidul Comunist Chinez, a stârnit nemulțumirea regimului comunist de la Beijing, acesta declanșând o persecuție fară precedent. De atunci, brutalitatea persecuţiei a atins cote de neimaginat. Milioane de practicanți Falun Gong au fost aruncați în lagăre de muncă, centre de spălare pe creier, închisori negre, etc. Regimul de la Beijing a mers chiar mai departe, tranformându-i într-o bancă de organe vii. Zeci de mii de practicanti Falun Gong din China au fost executaţi, la ordinul propriului guvern, prin prelevarea organelor pe viu, PCC instaurând un comerț sinistru cu organe”, arată un comunicat de presă remis DCNEWS.

Organe la comandă din China. Între 40 de mii și 65 de mii de practicanți uciși pentru organe

Semnat de Kuki Szabolcs, Președintele Asociației Falun Dafa România, comunicatul adaugă: “China este singura țară unde se pot procura, la nivel de stat, organe la comandă într-un timp uluitor de scurt. Majoritatea organelor provin de la spitalele militare ale partidului comunist chinez, care le recoltează de la prizonerii de conștiință, cei mai mulți dintre aceștia fiind practicanți Falun Gong”.

Între 40.000 și 65.000 de practicanţi Falun Gong ar fi fost ucişi pentru organele lor. Parlamentul European a adoptat, în decembrie 2013, o rezoluţie care cere Chinei “încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonierii de conştiinţă”.

sursa: http://www.dcnews.ro/